Pancar Kvass

Bu kolay ve şifalı tarifi sevgili Elif Özizmirli nin Ekbicyeic deki Probiyotik içecekler kursunda öğrendim. Ve hemen denedim sonuç harika!

Çok kolay bir tarif 5 ila 10 gün içinde oluyor. Kendi ağız tadınıza göre 5. Günde de içebilirsiniz ama ben 1 hafta sonraki tadını daha çok sevdim.

Tarif:

3 orta ve 2 büyük pancar (ben tarttım 700gr kadar:)

1 yemek kaşığı deniz ya da kaya tuzu (ben himalaya tuzu kullandım)

60gr (bir çaybardağı) kefir yada yoğurt suyu. (Ben kendi yaptığım kefirin mayada çıkarıldıktan sonraki içeceği tekrar süzüp onun suyunu kullandım)
Pancarları soyup iri küpler halinde doğra sonra yıkadığın 3lt cam kavonaza koy.

Tuzu ve kefir/ yoğurt suyunu ekle

Kavanozu 2-3 parmak boşluk kalana kadar suyla doldur, kapağını kapat. Kavonozu oda sıcaklığında beklet.
İşte bu kadar! 5. Günde oluyor, daha gövdeli bir kıvam için 7-10 gün bekleye bilirsin.

Sonrakilerde kendisinden mayalayabilirsin.

Üstünde küf oluşursa atıp kullanabilirsin demişti. Benimkinde küf değilde sanırım sevgili kefircikler yüzeye çıktı bende tülbentten süzüp öyle şişeledim. Buzdolabına koydum, soğuk tadı çok daha güzel oluyor bence:)

Şifa olsun…

1 responses to “Pancar Kvass

  1. Pancar Kvass, yaklaşık bin yıl önce, bu içeceğin çeşitli türlerinin hala üretildiği günümüz Rusya’sının topraklarında ortaya çıktığı söylenirken bazı çalışmalar kökenin çok daha eskiye dayandığını buldu. Aslen köken, Rusya ülkesinden çok daha eskidir. 1000 yıldan fazla bir süre önce, tarifi Eski Mısır, Babil ve Yunanistan’dan bugün ki Rusya olarak bilinen yere kadar gitti. Bu, Kiril alfabesi icat edilmeden çok önceydi.

    Beğen

Yorum bırakın