Keçiboynuzlu Browni Glutensiz

Yine glutensiz tariflerden en sevdiklerimden biri, her hafta yapıyorum:)

Tarif Kevserinmutfağı’ndan.

Resimdeki en çok kabaranı, herzaman bu kadar kabarmıyor, çok kabarmazsa üzülmeyin:)

3 yumurta

2 yemek kaşığı tereyağ

2 adet olgun muz

1,5 su bardağı keçibounuzu unu ( tarifin ojinalinde 1 bardak)

1 yemek kaşığı kakao (orjinalinde 2 yemek kaşığı ama ben ham kakao kullanıyorum bir silme kaşık yetiyor)

1 çay kaşığı karbonat

1 çay bardağı ceviz (kırılmış, orjinalinde 1 su bardağı ama bana fazla geldi)

Yapılışı

  • Bir küçük kapta tereyağını eritin
  • Muzları çatalla ezin
  • Yumurtaları derin kapta çırpın, muzu sonra hızlıca tereyağını ve kalan malzemeyi ekleyin.
  • Dikdörtgen bir borcama pişirme kağıdı koyup içine dökün
  • 160 deredcede 30-40dk arası pişiyor. Piştiğini kürdan batırıp temiz çıktığında anlayabilirsiniz.
  • Pişince biraz soğutup bıçakla kare şeklinde kesin, iyice soğuyunca dilimleri çıkartıp afiyetle yiyebilirsiniz:)
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s