Bezde Sucuk Tarifi

Sağlıklı beslenme için denediğim tariflerden en lezzetlisini ve de en kolaylarindan birini paylaşıyorum:


Dana önce 500gr kıyma ile yaptığım tarifi vermiştim, şimdi 1 kg kıyma ile tartı kullanarak yapıyorum, niye çünkü hemen bitiyor 😀

1 kg kıyma

6-7 diş sarımsak (rendelemiş ya da dövülmüş)

25 gr tuz

10 gr kimyon

10 gr karabiber

10 gr tatlı toz kırmızı biber

10 gr acı toz kırmızı biber

Ben az acı sevdiğimden 15 gr tatlı kırmuzı + 5 gr acı kırmızı yapıyorum.

Tarifi gr ile tartıyla yapmanız ve her denemenizi not almanız tam istediğiniz tadı tutturmanızı sağlar:)

Yarım kilo kıyma için verdiğim tarif altta.

Bu da yeni sucukmatiğim:)) Çamaşır sepetini tülle kapladım, çengelli iğneyle tutturdum. İçinede ipleri + şeklinde bağladım. 1kg kıymadan yapılan sucuları bunlara asıyorum, tam sığıyor. Tül daha çok hava almasını sağlıyor ve asıl önemlisi sineklerden koruyor.

500gr kıyma

4 çay kaşığı tuz

4 çay kaşığı tatlı kırmızı toz  biber

1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber – acı seviyorsanız artırabilirsiniz

3 çay kaşığı kimyon

3 çay kaşığı karabiber

4 diş sarımsak -rendelenmiş yada dövülmüş

Hepsini yoğurun, 2-3 saat üstünü kapatıp dolapta bekletin.

Hazırladığınız bezlere doldurun. Ben bez torbada aldığım baklagillerin torbasını yıkayıp kurutup kesip kenarını dikerek yaptım. Hava alabilecek pamuklu, keten bir bez.

İçine harcı doldurup, iyice sıkıştırıp üstten iple bağlayın.

İçinde hava kalmaması için üstüne bir tepsi koyup, tepsinin üstüne ağırlık koyarak – ben büyük ağır bir tencereye su doldurdum- 1-2 saat kadar bekletin. Sucukları alıp açık havada asabilirsiniz artık! 10 güne kadar hazır! olup olmadığını sertleşip kurumasından elinizle anlayabilirsiniz.  Ben bir tanesini 15 gün beklettim o da tire sucugu gibi kuru nefis oldu:) Olunca bezden çıkarıp kullanmaya başlayabilirsiniz, sonra buzdolabinda saklayabilirsiniz.

Sucuklarin mutlaka açık havada asılması gerekiyor. İçerde astığınız sucuk kurtlanır diyorlar, ben denemedim:) Ben ayrıca balkonumdaki kargalardan korumak için bir çamaşır sepetinin üst gözüne oklava geçirip ona astım. Hatta sonra gelen sineklerden korumak için sepetin üstünüde bir tülbentle sıkıca bağladım. Ama “afyon bezde sucuk” tariflerine internetten bakarsanız, onlar açıkta çamaşır ipine asarak kurutuyorlar normalde, benimkisi biraz şehirli pinpirikligi olabilir:)

image

Save

Reklamlar

2 responses to “Bezde Sucuk Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s