Pancar Kvass

Bu kolay ve şifalı tarifi sevgili Elif Özizmirli nin Ekbicyeic deki Probiyotik içecekler kursunda öğrendim. Ve hemen denedim sonuç harika!

Çok kolay bir tarif 5 ila 10 gün içinde oluyor. Kendi ağız tadınıza göre 5. Günde de içebilirsiniz ama ben 1 hafta sonraki tadını daha çok sevdim.

Tarif:

3 orta ve 2 büyük pancar (ben tarttım 700gr kadar:)

1 yemek kaşığı deniz ya da kaya tuzu (ben himalaya tuzu kullandım)

60gr (bir çaybardağı) kefir yada yoğurt suyu. (Ben kendi yaptığım kefirin mayada çıkarıldıktan sonraki içeceği tekrar süzüp onun suyunu kullandım)
Pancarları soyup iri küpler halinde doğra sonra yıkadığın 3lt cam kavonaza koy.

Tuzu ve kefir/ yoğurt suyunu ekle

Kavanozu 2-3 parmak boşluk kalana kadar suyla doldur, kapağını kapat. Kavonozu oda sıcaklığında beklet.
İşte bu kadar! 5. Günde oluyor, daha gövdeli bir kıvam için 7-10 gün bekleye bilirsin.

Sonrakilerde kendisinden mayalayabilirsin.

Üstünde küf oluşursa atıp kullanabilirsin demişti. Benimkinde küf değilde sanırım sevgili kefircikler yüzeye çıktı bende tülbentten süzüp öyle şişeledim. Buzdolabına koydum, soğuk tadı çok daha güzel oluyor bence:)

Şifa olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s