Karabuğdaylı Enginar

EnginarBu benim devamlı yaptığım çok kolay, çabucak pişen en sevdiğim yemeklerden biri.

Enginarları kartlaşmadan, lifleri artmadan mevsiminde, ucuza ayıklanmış olarak alıyorum. Vakumlanmış paketlerde az limon sürüp buzlukta saklıyorum. Paketlere limon suyu koymuyorum çünkü limon suyu enginarın o tatlımsı güzel tadını bozuyor.

Kışın ne yemek yapacağımı bilemediğim zamanlarda hemen çıkarıp pişiriyorum:)

Ben düdüklüye 4-5 enginarı dörde bölüp üzerinede bir bardak kadar göz kararı ham karabuğday koyup, bir çay kaşığı tuz ekleyip düdüklü kaynayınca 12 dakika pişiriyorum. Sonra sıcakken borcama koyup üstüne zeytinyağını ekliyorum. İşte bu kadar:)

İsterseniz üzerine dereotu, maydanozda ekleyebilirsiniz:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s