Karalahana Diblesi

Bu kolay ve lezzetli tarifi de Giresunlu canım arkadaşım Ayşegül’den öğrendim.

1 demet karalahana

2 yemek kaşığı tereyağ

1 çay bardağı pirinç

1 soğan

Tuz, karabiber

– Pirinçleri önceden sıcak suya koyup bekletin, ben 1 gün bekletip, çalkalıyorum ama vaktiniz yoksa daha az da bekleyebilir. Bu tarifi değiştirmez, pirincin daha sağlıklı olmasını sağlar.

– Karalahanayı incecik doğrayıp yıkayın,

– Soğanı küçük küçük doğrayın.

– Tereyağını eritip soğanı ve biraz lahanayı ekleyip kavurun.

– Pirinci ve geri kalan lahanayı ekleyip birkaç kez daha çevirip su ekleyin.

– Tuz ve karabiberi ekleyin.

Suyu göz kararı ekledik, pirinçler tencereye yapışmasın diye arada bir karıştırmak lazım.

En son tadına bakın, pirinç piştiğinde altını kapatıp birazda kapağın altına bez koyup demleyin.

Servis yaparken tereyağ eritip kırmızı biber ekleyerek üzerine dökerseniz harika oluyor👌

Pirinç yerine bulgur da konabiliyormuş, karalahana yerine de taze fasulye, o zaman fasulye diblesi oluyor😊.

Reklamlar

One response to “Karalahana Diblesi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s