Karnabahar Pilavı, Mayonezli Lahana ve Avokado Salatası

Karnabahar salatasıBu üç çok basit 3 tarif bir arada…

Karnabahar mevsiminde özellikle pişince kokusunu sevmeyenlere ya da benim gibi sevsede kıymalı karnabahardan bıkanlarlara gelsin bu tarifte😊

Karnabahar Pilavı

300gr kadar karnabar

2 kaşık tereyağ (Sade yağ, zeytinyağ da olabilir)

Tuz, karabiber

Soğan (ben soğansız yaptım isteğe bağlı)

Köri -isteğe bağlı

Karnabaharı küçük saplarından ayırıp rondadan geçirip pilav haline getirin.

Aslında ana malzeme bu bundan sonra istediğinizi ekleyebilirsiniz.

Yağı tencerede eritip isterseniz küçük doğradığınız soğanı kavurup karnabaharları ekliyorsunuz. Ben soğansız yaptım. Karnabaharı kavurarak az pişiriyorsunuz.

Tuz karabiber ve istediğiniz baharatı ekliyorsunuz. Ben köri ekledim🤗

İşte bu kadar…

Mayonezli Lahana Salatası

Mayonez

1 yumurta

2 tatlı kaşığı limon suyu

2 çay bardağı zeytin yağ

1 çimdik tuz

Zeytinyağ hariç hepsini mikserde çırparken zeytin yağınıda azar azar ekliyorsunuz

İnce kıydığınız yada robotta kıydığınız beyaz lahanayı ekliyorsuz, tuz, karabiber🤗

Avokado Salatası

Bu herkesin bildiği basit tarif, bilmeyenlere gelsin:

Benim gibi Avokodoyu alıp alıp buzdolabında çürütenlere not: Avokado buzdolabına konmuyor, sertken alıp kesekağıdında dışarda tutuyorsunuz, bir kaç günde dışı yumuşuyor.

Avokadonun çekirdeğini çıkartıp içini kaşıkla alın, çatalla ezin.

Limon suyunu ve zeytinyağını damak zevkinize göre ekleyin, işte bu kadar🤗❤️.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s