Badem Ekmeği

Bu benim her hafta yaptığım glutensiz badem ekmeğim:)

Hem çok lezzetli hem besleyici hem de kolay.

Ben badem unumuda kendim yapıyorum ama siz hazırdan da yapabilirsiniz.

2 su bardağı badem unu

3 yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağ

2 çay kaşığı karbonat, 2-3 damla limon suyu

3 yemek kaşığı yoğurt ( isteğe baglı daha iyi kabarıyor.)

Yine kek yapar gibi yumurtaları zeytinyağı ile mikserde çırpıyoruz.

Üstüne badem ununu ekliyoruz.

Karbonatı küçük bir kapta üstüne limon suyu damlatarak köpürtüp ekliyoruz.

Yoğurdu da ekleyip hepsini karıştırıp kaba koyup fırına.

170 derecede 40dk gibi sürede pişiyor. Pişip pişmediğini anlamak içi çatal batırıp kontrol edebilirsiniz. Pişmemişse 10 dk daha ekleyerek istediğiniz kıvama kadar pişirin. Çıkınca bir beze sarıp soğumasını bekleyin.

Yaparken karışıma keten tohumu, chia, kinoa da ekleyip yapabilirsiniz.

Tadı gerçekten çok leziz oluyor:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s