İtalyan Omleti Ispanaklı Frittata

Bu da ıspanağın en sevdiğim hali😊

Tarifini ilk Tahıl Beyin kitabından öğrenmiştim, zamanla kendime uyarladım, yine çok kolay tabiki:)

300-400 gr ıspanak

1 soğan

7 yumurta (6 da olabilir orjinal tarifte 9 bana cok geliyor)

1 su bardağı kadar peynir rendesi (ben İzmir tulumu ve milhaliç kullanıyorum genelde eski kaşarda olabilir)

Tereyağ, tuz, karabiber

Soganı küçük kareler şeklinde doğrayıp teryağında pembeleşene kadar kavuruyorum

Sonra yıkayıp küçük küçük doğradığım ıspanakları ekliyorum ve hafif diri kalacak şekilde kavuruyorum.

 

 

Borcama alıp telle iyice çırptığım yumurtaları döküp ıspanağın içine yediriyorum

En son peyniri ekleyip doğru 170 derece fırına…

 


Üstü kızardığında oldu demektir:)

Tam kabarmış kızarmış fotosunu koyamadım iki seferdir çünkü dayanamayıp yedik onu😄

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s