Kolay Lezzetli Karabuğday Ekmeği

Karabugday ekmegiBenim gibi glutensiz beslenmek için tarifler deniyorsanız siz de Karabuğday (Greçya) ekmeğinin bir kaç tarifini denemişsinizdir. Ben fermente olanı 2-3 kere denedim ama kabarmadı, en son kuru mayayla yapılanı yapıyordum iyi kabardığı için ama ondaki kuru maya da içime sinmiyordu. En sonunda mercimek ekmeğini uyarladım sonuç harika! Hem kabarmasını, mayalanmasını da beklemek gerekmiyor 1 saate oluyor. Kek gibi yapılıyor.

1 su bardağı karabuğday unu

4 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

2 çay kaşığı karbonat

1 çay bardağı tulum peyniri yada eski kaşar gibi kuru peynir rendesi

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay kaşığı tuz (peynir çok tuzlu ise katmasanızda olur)

2 yemek kaşığı susam

Ben evde olanlardan birer kaşık kinoa, chia, keten tohumuda katıyorum, isteğe bağlı.

Yumurtaları 1 yemek kaşığı zeytin yağla iyice çırpıyorsunuz. (Mikserde olur, ben bu sefer telle çırptım)

Bir kaba karabuğday ununu, susamı, diğer tohumları, karbonatı, tuzu, peynir rendesi ve yoğurdu katıp üstüne çırptığınız yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.

Kek/ ekmek kalıbınıza döküp 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırına göre pişme zamanı değişebilir, çatal batırıp kek gibi kontrol edebilirsiniz:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s