Ekmek mayası

Ekşi ekmek mayası tarifi

1. Gün- kavanoza 1 bardak tam buğday un 1 bardak oda sıcaklığında su ile iyice karıştır. İçine 6 kuru üzüm at. Arada bir karıştır üstünü tülbenmtle ört.

2. Gün 1 fincan un 1 fincan su elkeyip karıştır,sreç naylon folyo ile kapat kavanozu

3-7. Gün aynı şekilde un ve su ile karıştır. Maya kokmaya ve göz göz olmaya başlar.

8. Gün mayadan yarım bardak alıp deneyebilirsin. Mayayı üzerine tarih atıp sıkıca kapatıp dolaba koy. Önce 2-3 günde bir besle sonra haftada bir.

1 hafta sonra mayayı iki kavanoza böl. Her mayaladıgın ekmegin hamurundan bir parcayı kavanoza ekle.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s