Üzüm Sirkesi

2013-10-26 18.17.47Sağlıklı yaşam konusunda bir adım daha atarak evde üzüm sirkesi yapmaya da bugün başladım! Bu haliyle üzüm sirkesinden çok Arap sirkesine benzedi:)) O tülbent sevgili rahmentli anneannemin tülbenti ugur getirir insallah, ruhu şad olsun:)

İnternetten aldığım tariflerden yola çıkarak şöyle bir tarif yaptım

1 kg kadar üzümü yıkayıp saplarıyla beraber temiz bir kavanoza koydum. Üzümleri hafifçe ezdim. İçine:
5-6 nohut
1 ince dilim ekmek
1 tutam kaya tuzu
kattım ve üstünü dolacak kadar içme suyu koydum. Karıştırdım ve üzerine bir tülbentle kapattım.
Mutfagin az ısık alan bir köşesine koydum.
2013-10-26 18.19.58

Tarife gore arada bir karıştıracagim. Üstünde beyaz bir tabaka oluştugunda 1 hafta kadar sonar üzümleri iyice süzüp suyunu 40 gün kadar karıştırarak bekleyecegim. Bakalım hayırlısı:)

Bu sekilde kimyasal katkı maddeleri eklenen piyasadan aldığım sirkelerden kurtulmayı hedefliyorum.

Doğaya ve doğala dönüşe devam…

Reklamlar

One response to “Üzüm Sirkesi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s